Gebelik hesaplama hamile olduğu düşünülen kişinin son adet döneminin ilk gününden itibaren 2 hafta sonrasına denk gelen günün 9 ay 10 gün ileri alınarak elde edilen tarihin bebeğin doğum tarihi olarak belirlenmesi sürecidir. Bebeklerin yalnızca çok az bir kısmının 9 ay ve 10 gün içinde doğduğu düşünülürse bu yöntemin bebeğin kesin doğum tarihini verme ihtimali çok düşüktür. Bu sebepten dolayı bu yöntem bebeğin doğum tarihi ile ilgili genel bir fikir vermesi için uygulanmalıdır.
Hamilelik belirtileri anne adayında mide bulantısı halsizlik şişkinlik vücudun belirli bölgelerinde hassasiyet şeklinde kendini gösterebilir. Bu belirtiler inanılanın aksine bebeğin anne rahmine düştüğü ilk günden itibaren yaşanmaya başlanmaz. Belirtilerin ortaya çıkması için gebeliğin belli bir aşamaya gelmesi gerekir. Ayrıca bu semptomları gösteren her kadın bir anne adayı olarak düşünülemez zira bu semptomlar bazı enfeksiyonel hastalıkların da belirtisi olabilmektedir.
Bağışıklık sistemi bilindiği üzere vücudumuzu hastalıklara karşı korumakla görevli bir yapıdır. Eğer bağışıklık sistemi zararlı patojenler ve vücudun dahilinde üretilen dost hücreleri birbirinden ayırt edemez ise ve bu dost hücrelere saldırmaya başlar ise bunun adı MS hastalığıdır. bağışıklık sisteminin vücutta bulunan sinir hücrelerine saldırması sonucu ortaya çıkan bu hastalığın kesin bir tedavisi bulunmamakla birlikte erken teşhis yine de hayati bir önem taşımaktadır.